De highlights in het historisch centrum vertellen ons over de hoge en lage cultuur in de Antieke tijd, Middeleeuwen, Renaissance en Barok.
Boven op de Spaanse Trappen (Trinità dei Monti) hebben we een fraai uitzicht over de stad. We dalen af en lopen door de beroemdste winkelstraat, horen over het dagelijks leven van de kunstenaars (ook nederlanders en belgen!) die hier in de 17e eeuw woonden. We zien de Trevifontein en bezoeken het Pantheon. We drinken de beste cappuccino van Rome en bewonderen drie beroemde schilderwerken van Caravaggio. We horen over de tijdmeting door de antieke Romeinen, hun goden en bouwtechnieken. We zien het Piazza Navona, Piazza Farnese, Joodse Wijk, Capitool en we proeven typische lokale lekkernij op het Campo de’ Fiori.

Kunsthistorische en historische informatie, maar ook anekdotes, afbeeldingen, legendes, en het dagelijks leven van pelgrims en pausen, kunstenaars, hovelingen, schelmen en ketters in hun omgeving en gebouwen.

Praktische informatie
Duur: ca. 3 uur.
Tarief: € 35 p.p. (groepsrondleiding) of € 215 totaal (privé-rondleiding)
Praktisch advies: gemakkelijke wandelkleding, geen blote schouders/knieen (of een dunne sjawl meebrengen om je even even te kunnen bedekken), zonbescherming (mei-sept.)

reserveer nu

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 606 reviews)